De trendkleur van 2020 is blauw

De trendkleur van 2020 is blauw

Blauw is de trendkleur van 2020. Om precies te zijn ‘classic blue’. Deze intense blauwtint is door Pantone, het bedrijf dat kleurcoderingen publiceert en wereldwijd de toon zet voor ontwerpers, uitgeroepen tot kleur van het jaar. Wil jij blauw in je slaapkamer? Wij inspireren je met vier blauwe musthaves die samen de ultieme ‘classic blue look’ vormen.

Fifty shades of blue

Vijftig tinten… blauw in je slaapkamer. Dat kan met het dekbed Edith. Van heel licht ijsblauw tot donker nachtblauw: op dit zachte katoensatijnen dekbedovertrek maken blauwtinten de dienst uit. In brede horizontale banen sprankelen de kleuren je tegemoet, afgewisseld met heel lichtgrijs en zonnig diepgeel. Liever een volledig blauwe ervaring? Draai dan het dekbedovertrek om voor een frisse lichtblauwe tint.

Blauwe blikvanger

Wil je een gave blauwe blikvanger in je slaapkamer, dan is dekenkist Kalmar de perfecte aanwinst. De dekenkist kun je aan het voeteneind van je bed zetten, maar ook als side table langs de muur plaatsen. Leg er wat – blauwe – kussens op en het oogt als een gezellig bankje. Het toffe van deze dekenkist is dat je qua bekleding kunt kiezen uit vele verschillende stoffen en materialen, waaronder ook kunstleer en nubuck. Tip: voor een intens blauwe kleur kies je voor de stof velours adore. Vraag in de winkel naar de stof- en kleurstalen.

Grijs om blauw op te halen

Een grijs bed? Tussen de blauwe musthaves? Ja, je ziet het goed. Een grijs bed doet het super goed in een blauwe slaapkamer. Enerzijds omdat blauw en grijs op elkaar lijken. Anderzijds, wil je de blauwe kleur in je slaapkamer laten opvallen, dan heb je ergens in de ruimte een nuanceverschil nodig. En dat creëer je met een groot oppervlak grijs: je bed. Boxspring Malmo matcht met vrijwel ieder type interieur. Je hebt keus uit een groot aantal stoffen, lederlooks en pootjes.

Groot blauw kleurvlak

Om echt lekker uit te pakken met blauw, combineer je je grijze bed met een blauw nachtkastje. Door het contrast tussen de twee kleuren, valt het blauw flink op. Helemaal als je kiest voor nachtkastje Chess. Het kastje vormt van onder tot boven één groot kleurvlak.

Slaap lekker!