Kies je perfecte matras. 7 tips voor proefliggen

Kies je perfecte matras. 7 tips voor proefliggen

Op je matras breng je gemiddeld acht uur per dag door. En de slaapkoppen onder ons misschien wel tien of twaalf uur. Gun jezelf een fijn matras, dat jou goed ondersteunt en waarop je lekker ligt. In deze blog zeven tips voor proefliggen.

1. Zorg dat je bent uitgerust

Zorg dat je bent uitgerust wanneer je gaat proefliggen in een beddenzaak. Een vermoeid lijf is al snel tevreden. Ook spierpijn beïnvloedt je oordeel. Wees dus fit en uitgeslapen.

2. Draag makkelijke kleding

In je dagelijkse outfit proefliggen, is geen doen. Door schoenen, knellende kleding en sieraden neem je een andere houding aan. Draag daarom soepelvallende kleding.

3. Test meerdere houdingen

Je draait gemiddeld veertig keer per nacht. Draai in de winkel ook alle kanten op. Draai op je rug en voel hoe je billen en rug worden ondersteund. Lig op je zij en merk of je schouders fijn wegzakken. Let ook op of het draaien makkelijk gaat.

4. Test met vergelijkbare bedbodem

Test de matras op een bedbodem zoals die bij jou thuis. Heb je thuis een verstelbare bedbodem, probeer de matras dan ook uit op een verstelbare bodem. Voel hoe de matras meebuigt. En test hoe de matras ligt in verschillende standen.

5. Combineer met hoofdkussens

Heb je je ideale matras gevonden, combineer 'm dan met verschillende kussens. Een kussen kan de matraservaring namelijk veranderen. Heb je er thuis al een waarop je graag ligt, neem dat kussen dan mee wanneer je gaat proefliggen.

6. Probeer de matras thuis

Comfort is binnen een paar minuten merkbaar, maar of je uitgerust ontwaakt, weet je pas na zo'n 30 dagen. Kies dus een beddenspeciaalzaak waar je thuis kunt proefslapen. Bij totaalBED mag je een matras 90 dagen proberen. Blijkt dat de matras niet aan je verwachtingen voldoet, dan maak je gebruik van de omruilgarantie.

7. Gun je lijf de tijd

Een lichaam dat op een ouder matras slaapt, corrigeert automatisch. Op een nieuw matras, dat goed bij je past, is dat niet meer nodig. Je lichaam neemt dan een nieuwe, natuurlijke houding aan. Wennen aan die nieuwe houding kan vier weken duren. Gun je lijf die tijd.