Slapen in de zomer, dit doe je met je beddengoed

Slapen in de zomer, dit doe je met je beddengoed

Bij warm weer slapen de meeste mensen onder een laken of een licht dekbed. Waar laat je het dikke dekbed en hoe berg je hem op? En vervolgens, wat leg je wél op je bed om koel te slapen?

Zomerstop voor je dekbed

Het dekbed dat je 's winters op je bed legt, krijgt vrijaf tijdens de zomer. Om te voorkomen dat 'ie in een hoek stof ligt te vangen, berg je hem op. Met deze tips gaat jouw beddengoed langer mee.

- Klop en hang het dekbed uit of breng hem naar de stomerij. Dan is 'ie na de zomer fris en startklaar.

- Bescherm je dekbed tegen stof, vuil en vocht met een hoes. Gebruik bijvoorbeeld de tas waarin het dekbed zat toen je hem kocht of een grote plastic zak.

- Ruimtegebrek? Schaf bij een huishoudwinkel een zak aan die vacuüm trekt, gebruik de ruimte in een lege koffer of leg het dekbed over een logeerbed.

- Wil je de zomer aangrijpen voor een nieuwe inrichting van je slaapkamer? Kies voor een dekenkist. Gebruik 'm als nachtkastje of als bankje om je schoenen aan te trekken. Modieus en praktisch.

En zó hou je je zomerse beddengoed koel

Je dikke dekbed heb je aan de kant gelegd. Wat leg je dan wél op je bed om 's nachts het hoofd en lijf koel te houden?

- Kies in de zomer voor materialen die van nature koelte geven. Katoenen lakens bijvoorbeeld of een lege dekbedhoes.

- Heb je behoefte aan wat gewicht? Gebruik dan een dun zomerdekbed. Kies voor een vulling van een licht natuurproduct. Dons en katoen warmen niet snel op.

- Synthetische dekbedden ventileren minder goed en nemen de temperatuur van jouw lichaam over. Dat betekent zweten.

- Ga je voor maximale verkoeling, leg dan je kussensloop en/of laken overdag in het vriesvak. Gebruik een zak die bedoeld is voor de vriezer. Reken maar dat je met deze truc zonder warmte wegdroomt.

Slaap lekker!