Het juiste matras vinden

Bij totaalBED hebben we matrassen voor iedereen. Niet zeker welk matras het beste bij jou past? Geen probleem, wij helpen je graag om je ideale matras te vinden. Vul bijvoorbeeld de online matraswijzer in, of kom proefliggen in één van onze winkels. Je mag onze matrassen bovendien 90 nachten uitproberen. We vinden het namelijk belangrijk dat een matras echt goed bij je past.

Naar matraswijzer

Welk type matras past bij jou?

Bij verschillende mensen passen verschillende matrassen. Niet iedereen heeft baat bij het zelfde type matras. Bij het kiezen van een goed matras let je met name op het materiaal en de kern waarvan het matras is gemaakt.

Bij totaalBED kun je terecht voor matrassen in alle soorten en maten. Éénpersoons matrassen, tweepersoons matrassen, matrassen met een kern van koudschuim of traagschuim, pocketveer of latex matrassen, je vind ze bij totaalBED.

5 of 7 comfortzones voor optimale ondersteuning

Je brengt ongeveer éénderde van je leven slapend door. Dat is nogal wat! Onze matrassen zijn daarom voorzien van 5 of 7 verschillende comfortzones, voor optimale ondersteuning van je lichaam.

Deze comfortzones zijn je nek, schouder, rug, heup, zij en hiel. Dankzij de de comfortzones krijgt je lichaam optimale ondersteuning en ervaar je vrijwel geen tegendruk in je rug. Doordat de comfortzones je ruggengraat recht houden, krijgt je rug voldoende mogelijkheid om tijdens de nachtrust te herstellen. Matrassen met 7 comfortzones hebben als extra comfortzone de taille van je lichaam.

Ventilerend en vochtregulerend

Een matras dat goed ventileert, gaat over het algemeen langer mee. Matrassen van latex of traagschuim ventileren doorgaans minder goed, waardoor ze minder geschikt zijn voor mensen die het 's nachts snel warm hebben.

Matrassen met een kern van koudschuim of pocketvering bevatten juist goede ventilerende eigenschappen, waardoor het matras gedurende de nacht lekker koel blijft.

Levensduur matras

Een matras gaat zo'n 10 tot 15 jaar mee, afhankelijk van het onderhoud en de kwaliteit van het matras. Je kunt de levensduur van je matras verlengen door gebruik te maken van een matrastopper, een molton hoeslaken en een anti-slip mat.

Daarnaast raden we aan om zowel je matras als topper maandelijks te keren, luchten en te draaien. Zo houd je je matras langer fris.

90 nachten proefslapen

totaalBED helpt bij het vinden van je ideale matras. Zodoende mag je je nieuwe matras 90 nachten mag uitproberen. Blijkt dat het ligcomfort toch niet aan je verwachtingen voldoet, dan kun je eenmalig gebruik maken van onze omruilgarantie. Dit geldt voor alle matrassen en alle maten.

Wij bezorgen een nieuw matras aan huis, nemen de eerste aankoop retour en rekenen hiervoor €50,- servicekosten. Lees hier meer over 90 nachten proefslapen.

Vul de matraswijzer in

Om je te kunnen helpen bij het vinden van het matras dat het beste bij jou past, kun je de matraswijzer invullen.

Vul je persoonlijke slaapvoorkeuren in aan de hand van een korte vragenlijst, dan voorzien wij je graag van passend slaapadvies!