Welk topmatras kies jij?

Een topmatras, ook wel topper of topdekmatras genoemd, is een dun matras dat je bovenop je bestaande matras plaatst. Toppers zijn er, net als gewone matrassen, in meerdere afmetingen en materialen. Bij totaalBED hebben we topmatrassen voor iedereen. Wij helpen je graag om jouw ideale topper te vinden.

Bekijk alle topmatrassen

De voordelen van een topmatras

Een topmatras kun je om verschillende redenen aanschaffen. Waar het matras zorgt voor de juiste ondersteuning, is het topmatras bepalend voor je ligcomfort.

Met behulp van een topmatras kun je bijvoorbeeld de levensduur van je reguliere matras verlengen, de stevigheid van je huidige matras wijzigen (harder of juist zachter) of van twee aparte matrassen één geheel maken. Daarnaast is het gebruik van een topmatras ook hygiënischer; de tijk van een topmatras kun je namelijk afritsen en regelmatig uitwassen.

Onderhoud topmatras

Heb je een ouder matras dat eigenlijk aan vervanging toe is? Of heb je last van kuilvorming in je huidige matras? Het plaatsen van een topmatras kan het ligcomfort tijdelijk verhogen. Het beste is om de topper tegelijkertijd met je matras aan te schaffen, zodat je matras langer fris en goed blijft.

Een goed topmatras kan je levensduur van het onderliggende matras tot wel vijf jaar verlengen. Om het topmatras zelf langer mooi en fris te houden, raden we aan om de topper minimaal één keer per twee á drie weken te luchten, te draaien en te keren. Daarnaast kun je het beste een molton ondersloop gebruiken om je topmatras te beschermen tegen vocht en vuil.

Enkele en/of dubbele splittopper

Heb je een (elektrisch) verstelbare tweepersoons boxspring? Dan kun je het beste voor een splittopmatras kiezen. Een split is in dit geval een inkeping in de topper, zodat de twee bedhelften nog wel individueel in hoogte verstelbaar blijven.

Je kunt kiezen uit topmatrassen met een enkele- of dubbele split. Bij een enkele split zit er één inkeping, aan de bovenzijde van de topper, zodat je de hoofdeinden los van elkaar kunt verstellen. Een topmatras met een dubbele split is ook aan de onderzijde van het topmatras te verstellen.

Soorten topmatras

Pocketveer topmatrassen zijn gericht op de meest optimale lichaamsondersteuning en ventileren uitstekend.

Topmatrassen van koudschuim zijn anti-allergisch en hebben goede veerkrachtige eigenschappen.

Toppers met een vulling van watergel zijn voorzien van drukverlagende en verkoelende eigenschappen.

Latex topmatrassen zijn soepel, heerlijk zacht en lekker warm. Ze bieden overal de juiste ondersteuning en de ventilatiekanalen zorgen voor een goede vochtafvoer.

Topmatrassen van traagschuim volgen de contouren van je lichaam en zorgen voor fijne, drukverlagende ondersteuning. Hoe langer je ligt, hoe warmer en elastischer het traagschuim wordt. Ideaal voor mensen met gevoelige gewrichten en spieren.

Bekijk alle topmatrassen

90 nachten proefslapen

totaalBED helpt je graag bij het vinden van je ideale topmatras. Daarom mag je je nieuwe topmatras 90 nachten mag uitproberen. Blijkt binnen deze periode dat het ligcomfort van de topper toch niet aan je verwachtingen voldoet, dan kun je eenmalig gebruik maken van onze omruilgarantie.

Dit geldt voor alle topmatrassen in alle maten. Wij bezorgen je een nieuw topmatras aan huis, nemen de eerste aankoop retour en rekenen hiervoor enkel €50,- servicekosten.

Bekijk de voorwaarden

Gratis thuisbezorgd

Bestel je een topmatras bij totaalBED? Wij bezorgen binnen Nederland al je aankopen gratis bij je thuis. We nemen na je aankoop contact met je op over het plannen van een bezorgafspraak. 

Gratis bezorging binnen Nederland