Waar moet je op letten bij de bezorging van een boxspring?

Wanneer je een boxspring bij totaalBED aanschaft, wordt deze door ons bezorgd en gemonteerd op de door jou uitgekozen plek in huis. Om de bezorging op de dag zelf zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen, vragen we je om voorafgaand aan de levering rekening te houden met de onderstaande aandachtspunten.

Het is voor beide partijen prettig indien de looproute naar de locatie van je nieuwe bed vrij is gemaakt. Neem bij twijfel over de afmetingen of de looproute binnen 2 werkdagen na aankoop contact op met onze klantenservice. Dan kunnen we samen kijken naar een passende oplossing.

Past de boxspring in jouw slaapkamer?

Wellicht ten overvloede, maar het is van groot belang om de afmetingen van je slaapkamer helder te hebben alvorens je een boxspring aanschaft; past je nieuwe boxspring daadwerkelijk in je slaapkamer? Houd hierbij rekening met de hoogte van het hoofdbord en mogelijk ook met die van het voetbord. Denk ook aan voldoende ruimte voor het in- en uitstappen van het bed en eventueel de nachtkastjes naast het bed. Benieuwd naar onze nachtkastjes? Bekijk hier ons assortiment bijpassende nachtkasjes en hockers.

Passen de onderdelen door het trapgat?

Moet je nieuwe boxspring via een trapgat naar een andere verdieping worden getild? De meeste onderdelen van de boxspring passen door een gemiddeld formaat trapgat. Echter, de grotere onderdelen van de boxspring, zoals het hoofdbord en boxen, kunnen soms moeilijk door het trapgat of over de overloop worden gedraaid. Om vervelende situaties tijdens de levering te voorkomen, is het belangrijk om het trapgat van te voren op te meten om er zeker van te zijn dat de grote onderdelen daadwerkelijk door het trapgat passen. 

Blijkt bij levering dat jouw hoofdbord en/of boxspring niet naar boven kan, dan zijn we genoodzaakt kosten in rekening te brengen. Neem bij twijfel altijd contact met ons op om tot een gepaste oplossing te komen. Hieronder lees je de meest voorkomende situaties:

1: Mijn gekozen hoofdbord past niet! Wat nu?

 • We leveren het hoofdbord in twee delen
 • We leveren een lager hoofdbord

  2: Mijn gekozen boxspring onderstel van 120 cm past niet! Wat nu? 

  • We leveren twee boxspring onderstellen van 60 cm met een matras van 120 cm

   Past het bed door de deur en de lift?

   Controleer vooraf voor alle zekerheid de breedte en de hoogte van alle toegangsdeuren en, indien van toepassing, de afmetingen van de liftdeuren en hoogte van de lift. Let bij het gebruik van een lift ook op het maximumgewicht van de lift.

   Tips van onze monteurs

   • Plaats het hoofdbord tegen een muur, zodat deze stabieler staat;
   • Als je zeker wilt weten dat het hoofdbord en/of de boxen van de boxspring door deuren en het trapgat passen, kun je een stuk karton uitknippen in dezelfde afmetingen en hiermee de looproute volgen;
   • Verwijder breekbare of waardevolle spullen uit de looproute van de monteurs, zodat deze niet per ongeluk worden beschadigd bij de levering.

   Betaling bij levering

   Indien je hebt gekozen voor betaling bij aflevering, let er dan op dat je pinlimiet hoog genoeg is. Veel banken hanteren een dagelijks pinlimiet. Dit limiet kun je vaak via internetbankieren zelf wijzigen en ophogen. Indien je niet zeker weet hoe hoog je pinlimiet is, neem dan contact op met je eigen bank.