Lekker de hele dag in bed... Dít doen we daar het liefst

Heerlijk toch, een lange luie lummeldag in bed? Hoewel, lui… Tussen de dutjes door is er genoeg leuks en nuttigs te doen. En je hoeft je echt niet te schamen dat je het liefst in bed ligt, want uit onderzoek blijkt dat ‘bed-lummelaars’ slimmer en creatiever zijn dan gemiddeld. ‘Who’s with me?’ ;-) Wij zochten voor je uit wat de meesten nou het liefst doen, daar in hun warme nestje.

Ontbijten
Letterlijk en figuurlijk een lekker begin van de dag: een ontbijtje op bed. Dus maak een smaakvol maaltje klaar, zet je verstelbare bedbodem in een fijne positie en geniet! Relaxed in je eentje of gezellig met je partner. Want waarom zou je zoiets leuks alleen doen op je verjaardag of op Valentijnsdag? Een ontbijt op bed is een mooi moment om te ontspannen na een drukke week. Of om even bij te praten met je partner en een momentje echt aandacht te hebben voor elkaar. Trouwens, voor een luxe tintje serveer je er een glaasje bubbels bij.

Televisie kijken
Hoera, het is weekend en je agenda is blanco: tijd om eindelijk eens die nieuwe film, serie of documentaire te kijken. In bed tv-kijken doen we allemaal maar wat graag. Voor het slapengaan is het eigenlijk niet aan te raden om naar de beeldbuis te staren. Want dit zet je hersens op standje ‘actief’, waar je nachtrust onder kan lijden. Maar als je er net een hele nacht slaap op hebt zitten, is het juist fijn om je brein te activeren met leuke tv. Het hebben van een elektrisch verstelbare bedbodem is daarbij wel ideaal. Want je tv staat of hangt op een vaste plek in je kamer. Dus lig je er vaak in een vaste houding naar te kijken. Met je hoofdeind omhoog worden je rug en nek goed ondersteund en voorkom je hoofd- en spierpijn.

Bekijk elektrische boxsprings

Ontdek het matras dat het beste bij jou past

Scrollen
Onze smartphone en tablet hebben iets magisch; het zijn kleine computers en we kunnen er dan ook van alles mee. Facebooken, Instagrammen, YouTube-video’s kijken, appen met familie of vrienden. Terwijl wij lekker met de beentjes omhoog liggen, ligt de wereld aan onze voeten. Onderzoek toont aan dat we gemiddeld per dag 160 meter scrollen. Voor je beeld: dit is anderhalf voetbalveld lang. Zorg er daarom voor dat je jouw hoofdeind en eventueel ook je voeteneind in een prettige positie kunt zetten. Dat scrollt wel zo comfortabel. En begint het avond te worden? Zet dan het blauwlichtfilter op je apparaat aan, oftewel de ‘night shift’. Zo blijft de aanmaak van het slaaphormoon melatonine in je lichaam intact, net als je dag-nachtritme.

Slaap lekker!

Blader door onze
online folder en brochures voor
speciale aanbiedingen

Vind een winkel bij jou in de buurt

Kom langs in één van onze 22 winkels of plan een afspraak online!