Licht en ruimte in de Scandinavische slaapkamer

In Scandinavië zijn de dagen kort en de huizen klein. Daarom is de inrichting daar minimalistisch, met lichte kleuren en strakke designs. Dat creëert gevoelsmatig licht en ruimte. Wil jij dat ook in jouw slaapkamer? Vijf tips om jouw slaapkamer van de Scandinavische principes te laten profiteren.

Laat je vloer zien
In Scandinavië zie je zelden een tapijt over de hele vloer, laat staan wollige vloerbedekking. De meeste Scandinaviërs kiezen voor een stoere houten vloer, waarin gerust deukjes en noesten te zien mogen zijn. Op plekken waar de mensen vaak zonder schoenen zitten of lopen, leggen ze losse kleden neer. Dat kan een tapijt met een minimalistische print zijn – heel Scandinavisch! – of een dierenvachtje. Leg dus gerust een (imitatie-)schapenvacht voor je bed. Dat is heerlijk zacht voor je voeten wanneer je ‘s morgens opstaat.

Blader door onze
online folder en brochures voor
speciale aanbiedingen

Gebruik zachte kleuren
Vanwege de lange winters en de korte dagen, kiezen Scandinaviërs voor lichte kleuren en veel wit. Pasteltinten zijn er uiterst populair. Zachtroze bijvoorbeeld, of een afgezwakte variant van de frisse kleur mintgroen.

Kies voor strakke lijnen
Tierelantijntjes, versiering, verzamelingen accessoires en kleine fotolijstjes zie je niet in een Scandinavisch interieur. Nee; strak, minimalistisch en modern, dat is de stijl van onze noorderburen. De boxspring Nightline is precies uitgevoerd volgens dat principe: minimalisme pur sang. De pootjes kun je zelf kiezen. Ons advies voor de ultieme ‘Scandinavian look’ zijn de ‘Delta’-pootjes. Strak, hoekig en minimalistisch.

Ruim op
Van oudsher zijn de huizen in Scandinavië klein. Hierdoor was er dus ook weinig opbergruimte. Opruimen was dan ook hét devies. Tegenwoordig worden de huizen van onze noorderburen weliswaar steeds grote, maar toch houdt men daar nog altijd van opgeruimd. Creëer in je slaapkamer extra opbergruimte met een nachtkastje met lades. Kies een model dat een eindje ‘los’ van de grond staat, zodat je optisch het ruimtelijke effect behoudt. Nachtkastje Palma is daarvoor een perfect model.

Richt in met houten meubels
Hout is volop te vinden in de Scandinavische natuur. Logisch dus dat dit materiaal daar ook rijkelijk wordt gebruikt in interieurs. Kies voor een lichte tint hout, om wel het lichte en luchtige van de ‘Scandinavian look’ te bewaren. Het ledikant Palma – van hetzelfde design als het eerder genoemde nachtkastje – brengt de nodige dosis hout in je slaapkamer.

Slaap lekker!

Bekijk ledikanten

Maak een afspraak met een slaapadviseur voor persoonlijk advies