Slapen met 't raam open: wel de lusten, niet de lasten

Het heerlijke van slapen is dat je je afsluit van de buitenwereld. Lekker wegzakken in je droomwereld. Helaas werkt dat in de praktijk soms anders. Bijvoorbeeld wanneer je bij warm weer het raam open zet voor wat frisse lucht. Dan komt er meer binnen dan je wilt: muggen, lawaai en licht. Vijf tips om toch goed te slapen.

1. Zorg voor een koele luchtstroom
De ideale temperatuur om te slapen ligt rond de 18 graden. In de zomer kan het flink warmer zijn. Maak dan je eigen airconditioning met flessen bevroren water. Zet ze voor het open raam. Zo wordt de buitenlucht gekoeld zodra die je kamer in stroomt. Bevroren flessen voor een ventilator werken nog beter. Extra tip: zet ze in een bakje om de condens op te vangen.

2. Voorkom onnodige opwarming
Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook voor slapen met warm weer. Houd overdag ramen, deuren en gordijnen dicht. Dat sluit de warmte buiten. Daalt de temperatuur, zet dan de ramen wijd open om te ventileren. Welkom koele lucht!

Blader door onze
online folder en brochures voor
speciale aanbiedingen

3. Maak het donker voor je ogen
Koele lucht komt alleen binnen als ramen en gordijnen open zijn. Maar, licht houdt jou uit je slaap. Dat komt doordat je lichaam pas melatonine aanmaakt wanneer het donker is. Help jouw biologische klok met een slaapmasker.

4. Sluit je af voor geluid
Visite in de tuin van je buren. Vogels die vroeger uit de veren zijn dan jij. Verkeer dat voorbij raast... het verstoort je nachtrust. Oordoppen helpen. Welk soort past bij jou? Zijslapers liggen het lekkerst met zachte oordopjes. Wil je de wekker of deurbel horen, ga dan voor intelligente oordoppen. Die maken onderscheid tussen zacht en hard geluid. Is pasvorm voor jou doorslaggevend? Kies dan voor oordoppen van was. Die vormen zich naar je oor.

5. Geef muggen geen kans
Muggen... Hun gezoem houdt je wakker, om nog niet te spreken van de jeukende bulten. Een klamboe maakt muggen kansloos. En, het staat prachtig. Stel je bed voor met daar omheen een klamboe die mee wiegt met de wind.

Slaap lekker!

Vind een winkel bij jou in de buurt

Kom langs in één van onze 22 winkels of plan een afspraak online!