Lits jumeaux, wat is dat eigenlijk?

Lits jumeaux, wat is dat eigenlijk?

Liesjoemoo, lityoomoh, litsjemeuks, … lisjewat? Een moeilijke term daar zijn we het over eens. ‘Lits jumeaux’ klinkt als iets exotisch of mysterieus, maar het verwijst eigenlijk naar heel iets simpels, namelijk: een afmeting in de beddenwereld.

Terug naar toen
Laten we even naar het begin gaan. Waar komt de naam lits jumeaux vandaan? Zoals de klanken al verraden, is het een uitdrukking van Franse afkomst. In letterlijke vertaling betekend ‘lits’ – bedden en ‘jumeaux’ – tweelingen, ofwel tweelingbedden. Feitelijk zijn het twee identieke eenpersoonsbedden die tegen elkaar zijn geschoven, als tweelingbedden.

Verschil tussen lits jumeaux en tweepersoonsbedden.
Wij horen je al denken, een tweelingbed is een tweepersoonsbed, wat is dan het verschil tussen een lits jumeaux en een tweepersoonsbed? Het cruciale verschil zit hem in de afmetingen. Een lits jumeaux is in principe altijd ruimer dan een standaard tweepersoonsbed. Door twee eenpersoonsbedden van 80, 90 of 100 cm breed aan elkaar te schuiven, ontstaat een gecombineerde breedte van 160 tot 200 cm. Daarentegen heeft een doorsnee tweepersoonsbed een breedte van zo’n 140 cm.

Dit ruimere formaat brengt een scala aan voordelen met zich mee. Het biedt niet alleen extra persoonlijke ruimte tijdens de slaap, maar ook de vrijheid om gemakkelijk te bewegen zonder je partner te storen. Een perfecte oplossing om beiden een goede nachtrust te bezorgen!

Ontdek het matras dat het beste bij jou past

Welk afmeting beddengoed voor lits-jumeaux?
Het hebben van een lits jumeaux bed is één ding, maar er is nog een essentieel element nodig om van dit ruime slaapcomfort te kunnen genieten: het juiste beddengoed. Voordat je heerlijk kunt neerstrijken, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de perfecte beddengoedkeuzes. Gewoonweg standaard tweepersoonsbeddengoed gaat namelijk niet passen… maar gelukkig hebben wij een breed scala aan beddengoed opties in diverse maten! 

Bekijk beddengoed

De afmeting voor een hoeslaken is vrij eenvoudig. Hiervoor kun je namelijk altijd gewoon de maat van je matras aanhouden. Het wordt echter iets gecompliceerde als het gaat om dekbedden en dekbedovertrekken. Hier kun je namelijk niet je matrasmaat aanhouden, je moet er immers zelf nog onder liggen.

Bij lits-jumeaux bedden met een breedte van 160 of 180 cm, zijn er speciale lits-jumeaux dekbedden beschikbaar in de afmetingen 240 x 200/220. Als je bed
nog breder is, hebben we zelfs dekbedden in de maat 260x200/220. Voor een
compleet plaatje kun je uiteraard ook dekbedovertrekken bestellen die perfect passen bij deze maten.

Bekijk dekbedovertrekken

Haal nu je lits jumeaux
Het raadselachtige mysterie rondom ‘lits jumeaux’ is eindelijk opgelost. Dus, ben jij klaar om te genieten van jouw eigen lits jumeaux? Bekijk ons assortiment of kom langs in één van onze 22 winkels en ontdek welk slaapcomfort het beste bij jou past!  

Slaap lekker!

Vind een winkel bij jou in de buurt

Kom langs in één van onze 22 winkels of plan een afspraak online!