Een frisse start: goede slaapvoornemens voor 2024!

Een frisse start: goede slaapvoornemens voor 2024!

Het nieuwe jaar is weer aangebroken en dat betekent dat velen van ons weer gaan nadenken over die o zo goede voornemens. Terwijl sommigen zich richten op gezondheid en fitness, stellen anderen doelen op het gebied van persoonlijke ontwikkelingen of carrièrekansen. Maar laten we de basis van een gezond en gebalanceerd leven niet vergeten: een goede nachtrust.

Maak van 2024 jouw slaap prioriteit met deze 6 goede slaapvoornemens.

Slaapvoornemen 1: Investeer in kwaliteit
Naast dat een bed comfortabel moet zijn, is het ook belangrijk dat deze perfect bij jouw slaapbehoeftes past. Met onze boxsprings investeer je in meer dan alleen een slaapplek, je creëert jouw droombed! Hoe? Dat bepaal jij helemaal zelf!

Kies zelf de juiste afmeting, kleur, stof, pootjes en het slaapcomfort. Of je nu houdt van een stevig matras voor optimale ondersteuning of juist wegzakt in ultiem comfort, de keuze is aan jou. Naast onze boxsprings verkopen wij ook ledikanten, losse (top)matrassen, lattenbodems, beddengoed en andere accessoires voor je slaapkamer.
Een goed ondersteunt slaapsysteem bevordert niet alleen een gezonde slaaphouding, maar zorgt er ook voor dat je uitgerust wakker wordt.

Ontdek het matras dat het beste bij jou past

Slaapvoornemen 2: Creëer een rustgevende slaapomgeving
In 2024 zeggen we gedag tegen rommel in onze slaapkamer en laten we ‘de stoel’ niet langer dienstdoen als kledinghotel. Het wordt het jaar waarin we een slaapkamer creëren die zo rustgevend is dat zelfs opruimgoeroe Marie Kondo zou zeggen: "Wat is het hier netjes opgeruimd!"

Laat die rommel in 2024 verdwijnen en geef ‘de stoel’ een welverdiende vakantie na al die jaren zwaar tillen. Wist je dat wij ook opbergboxsprings en dekenkisten verkopen? Ideaal als je spullen vaak in je slaapkamer rond slingeren!

Bekijk opbergboxsprings

Slaapvoornemen 3: Eat, sleep, regelmaat, repeat
Gun jezelf in 2024 een consistente slaaproutine. Een consistente slaaproutine maakt een wereld van verschil. Het is als het hebben van een vaste kop koffie in de ochtend; het geeft je die broodnodige energie om de dag te starten. Dus, net zoals je die koffiemok automatisch naar je lippen brengt, stel je voor jezelf een vaste slaaptijd en wekker in. Het is eigenlijk een soort slaap-waakritueel waarbij je lichaam en geest weten wat er komt. Door elke dag dezelfde bedtijd en opstarttijd aan te houden, geef je jezelf een soort slaaproutine-cue. Het resultaat? Een gezond ritme dat je nachtrust een flinke boost geeft!

Slaapvoornemen 4: Say bye to blauw licht
Nog even scrollen door Instagram Reels of TikTok voor het slapen gaan? Een goed voornemen voor 2024 is om dat niet meer te doen. Het blauwe licht van elektronische apparaten verstoord namelijk de productie van melatonine, ons betrouwbare slaaphormoon. Door minstens een uur voordat je gaat slapen alle schermen uit te schakelen, ontspan je. Dus neem dat boek van je nachtkastje, blaas het stof eraf en ga een aantal pagina’s lezen in plaats van scrollen.

Slaapvoornemen 5: Luister naar je lichaam
Iedereen is uniek en zo jij ook! Slaapbehoeften variëren van persoon tot persoon. Het is daarom van belang dat je goed naar je lichaam luistert. Merk je dat je ’s avonds moeite hebt om in slaap te vallen? Dan moet je wellicht eens overwegen om je bedtijd aan te passen. Kom er ook achter welke slaaphouding het beste bij jou past en welk dekbed en kussen het meest comfortabel is voor jou.

Bekijk dekbedden

Slaapvoornemen 6: Vermijdt die onweerstaanbare late-night snacks

Voordat je de keukenplanken plundert op zoek naar die onverstaanbare late-night snack, laten we je even stilstaan bij wat je lichaam echt nodig heeft. Want laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal wel momenten waarop een zak chips of zoet koekje lijkt te schreeuwen ‘Eet mij!!’ Maar voordat je je daaraan overgeeft, bedenk dit: die zware maaltijd of dat suikerbommetje kan een negatief effect hebben op je slaap.

Ook dat verleidelijke kopje koffie kan net de spelbreker zijn van je nachtrust. Dus voordat je je zelf omringt met snacks en cafeïne bedenk je wat je lichaam écht nodig heeft voor het slapengaan.  

Blader door onze online folder en brochures voor speciale aanbiedingen

Slaapvoornemen 7: Blijf actief gedurende de dag
Om toch een beetje in de fitness voornemens van 2024 te komen, raden we je aan om regelmatig genoeg lichaamsbeweging te hebben. Zorg ervoor dat je overdag actief bent, maar vermijd intensieve trainingen vlak voor het slapen gaan. Matige lichaamsbeweging, zoals bijvoorbeeld een rustige avondwandeling, kan juist helpen om je lichaam voor te breiden op rust.

Door deze goede slaapvoornemens voor 2024 in overweging te nemen, geef je jezelf de kans op een betere nachtrust.
Een goede nachtrust is de basis voor een gezond en gelukkig leven. Begin je 2024 goed en houdt het vol!

Maak een afspraak met een slaapadviseur voor persoonlijk advies