Waarom slaapt een hotelbed zo lekker?

Je opent je ogen, rekt je uit en denkt: “Wow, ik heb hemels geslapen!” Herkenbaar, toch? Dat gevoel lijkt vaak voorbehouden aan de magie van een hotelbed. Maar laten we eerlijk zijn, wie zegt dat zo'n bed echt beter ligt? En hoe kan je dit gevoel thuis ervaren, zonder dat je hoeft in te checken? Hierbij wat tips om jouw eigen hotelslaapkamer te creëren!

Het bed staat centraal
In een hotel stap je de kamer binnen en daar is ‘ie: het glorieuze bed! Het bed vormt het middelpunt van de kamer en er slingeren geen spullen rond! Het bed is mooi opgemaakt, uitnodigend met kussens. Als je deze kamer binnenkomt wil je maar één ding: direct op het bed neerploffen! Waar of niet?

Hoe kan je dit nou thuis toepassen? Ruim je slaapkamer op, minimaliseer rommel en zorg dat jouw bed het middelpunt van je slaapkamer is. Heb jij heel veel spullen en weet je niet waar je deze kwijt moet? Kijk eens bij onze opbergboxsprings, ideaal om je spullen in op te bergen.

Voeg wat flair toe door een mooi dekbedovertrek te kiezen, gooi wat heerlijke kussens op bed en maak het af met een sprei! Als je in je slaapkamer binnenkomt denk je: ‘Ja, hier wil ik zijn!'

Bekijk boxsprings

Een gespreid bedje
Wat dacht je van dat ‘gespreid bedje’ gevoel? In een hotel ruikt alles fris en is alles netjes. Dat welkome gevoel kun je ook zelf creëren. Een minuutje werk, serieus!

Sla je dekbed na de nacht terug en zet je raam wagenwijd open voor frisse lucht. (Nog een voordeel: als je goed ventileert, gaan je matras en dekbed langer mee.) Daarna trek je je dekbed dicht en schud je je kussens op. Was je beddengoed geregeld. Heb je weinig tijd, maar wil je toch die geur van fris wasgoed? Gebruik een textielspray of 'bed mist'.

Voor de uitnodigende touch vouw je de hoek van je dekbed alvast om. Kom maar liggen!

Bekijk beddengoed

Comfortabel liggen
Laten we eerlijk zijn, hotelbedden zijn niet magischer dan de bedden thuis. Dus als je denkt dat je in een hotel beter wakker wordt, is het misschien tijd om je eigen bed eens onder de loep te nemen. Check of je matras overal even dik is, of de latten van je bedbodem nog in topconditie zijn. En als je matras de respectabele leeftijd van 9 jaar heeft bereikt en je hebt hem in geen maanden gekeerd, dan is het misschien tijd voor een upgrade.

Ontdek het matras dat het beste bij jou past

Laat je adviseren door onze slaapadviseurs en kom proefliggen. Je mag je nieuwe matras zelfs 90 nachten thuis uitproberen. Want als het gaat om je nachtrust, moet je er een nachtje over kunnen slapen.

Met eenvoudige aanpassingen in je slaapomgeving en het regelmatig controleren van je bed en matras, kun je de comfortabele slaapervaring van een hotelbed thuis evenaren. Zorg voor een uitnodigende slaapkamer, frisse lakens en een comfortabel matras, en je zult genieten van een heerlijke nachtrust

Vind een winkel bij jou in de buurt

Kom langs in één van onze 22 winkels of plan een afspraak online!