Ledikant of boxspring, wat zijn nou de verschillen?

Als het op slapen aankomt, is de keuze van je bed belangrijk. Een bed koop je niet binnen drie tellen. Voordat je een bed aanschaft, dien je met veel factoren rekening te houden.

Er zijn twee opties die vaak voor verwarring zorgen: een goed ledikant of een hippe boxspring. Steeds meer mensen kiezen een boxspring, maar toch blijft een ledikant populair. Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen deze twee slaapoplossingen? En wat zijn de voor- en nadelen van een ledikant en een boxspring?

Boxspring versus ledikant

Het grootste verschil tussen de boxspring en het ledikant – oftewel ‘een normaal bed’ – is de samenstelling.
Boxsprings zijn opgebouwd uit twee of drie verschillende lagen; het onderstel, het matras en eventueel nog een topmatras. Het onderstel is meestal gevuld met pocket- of bonellveren. Bij totaalBED zijn de onderstellen standaard gevuld met pocketveren, omdat deze een langere levensduur hebben én meer ondersteuning garanderen. De vering zorgt voor extra drukverdeling, waardoor het comfortabeler kan zijn om op te slapen.

Bekijk boxsprings

Een ledikant daarentegen bestaat uit een bedbodem - dit kan een spiraal - of lattenbodem zijn - en matras. Het comfort van een ledikant wordt volledig bepaald door de bedbodem en het matras. Ledikanten bestaan er in verschillende stijlen en materialen. Hierdoor zal er altijd wel een bed bij jouw persoonlijke voorkeuren en slaapkamerinrichting passen.

Bekijk ledikanten

Voor- en nadelen van een boxspring & ledikant
Om ervoor te zorgen dat jij de juiste afweging maakt tussen een boxspring of ledikant, is er een overzicht gemaakt met voor- en nadelen van zowel boxsprings als ledikanten.

Dit overzicht zal je helpen bij het maken van een keuze die het beste past bij jouw slaapbehoeften en -voorkeuren

Ontdek het matras dat het beste bij jou past

Hopelijk heb je een besluit kunnen maken! Als je zin hebt om onze uitgebreide collectie boxsprings en ledikanten te bekijken en zelf uit te proberen, word je van harte uitnodigt in één van onze 22 winkels. Onze enthousiaste slaapadviseurs begeleiden je graag bij het maken van een juiste keuze. Of je nu kiest voor een grijze boxspring, een witte boxspring, een verstelbare lattenbodem of een vlak exemplaar, laat het ons weten!

Vind een winkel bij jou in de buurt

Kom langs in één van onze 22 winkels of plan een afspraak online!