Maak van je kussen een hoofdzaak

Je kussen: letterlijk en figuurlijk een hoofdzaak. Met dit stappenplan kies je jouw ideale hoofdkussen.

1. Kies je materiaal
Dons, synthetisch, traagschuim... hoofdkussens zijn er in allerlei materialen. Het duizelt je eerst misschien. We helpen je op weg. Kussens van dons en veren vormen lekker mee wanneer jij anders gaat liggen, maar zijn lastiger te wassen. Een synthetisch kussen kan in de wasmachine – handig als je 's nachts zweet -, maar is minder flexibel. Een kussen van traagschuim is ideaal voor wie het snel koud heeft in bed.

2. Bepaal de juiste dikte
Lig je lekker op het kussen? Dat is het belangrijkst. Je hoofd moet in een rechte lijn met je ruggengraat liggen. Het hoofdkussen corrigeert de stand van je wervelkolom, waardoor je je spieren ontlast. Je kunt je voorstellen dat je als buikslaper het beste af bent met een dun kussen. Het kussen hoeft dan namelijk weinig ondersteuning te bieden. Ook rugslapers hebben baat bij een dunner kussen. Alleen zijslapers slapen in de regel beter met een dikker kussen.

Blader door onze
online folder en brochures voor
speciale aanbiedingen

3. Check je keuze
Een handige methode om te controleren of je het juiste kussen hebt, is iemand te laten meekijken. Ga met je hoofd op het kussen liggen, zoals je 's nachts slaapt. Een breedgeschouderd persoon die op zijn zij slaapt, heeft een hoger kussen nodig dan iemand met smalle schouders. Is je kussen te hoog of te laag, dan krijg je spanning in de spieren van je rug, nek en schouders.

4. Kinderen?
Een ander verhaal
Voor kinderen bestaan speciale kinderkussens. Omdat ze in vergelijking met volwassenen een wat groter hoofd hebben, is er voor hen een plat kinderkussen.

5. Houd het gezond
Een kussen verliest langzaamaan zijn stevigheid. Koop daarom iedere vier jaar een nieuw hoofdkussen. Dan houd je een goede slaaphouding. Vuil, bacteriën en vocht tasten het kussen ook aan. Dus ook uit hygiënisch oogpunt is het slim om tijdig te vernieuwen.

Vind een winkel bij jou in de buurt

Kom langs in één van onze 22 winkels of plan een afspraak online!