Geef je gewone slaapkamer een industriële look

Zo simpel en efficiënt als het eeuwen geleden bedoeld was in fabrieken, zo hip en populair is het nu: het industriële interieur. In deze blog lees je hoe je van je gewone slaapkamer een industrieel interieur maakt.

Vloeren en muren: back to basic
Een industriële look in je slaapkamer begint bij de basis: de muren, het plafond en de vloer. Voor wie net zijn nieuwe stek betrekt, is dat goed nieuws, want je hoeft weinig tot niets af te werken. Voor wie juist al een prachtig afgewerkte master bedroom heeft, er is werk aan de winkel.
Misschien zijn jouw slaapkamermuren ooit wel met bakstenen gebouwd. Hoe gaaf is het om de laagjes die er door de jaren heen overheen zijn gefabriceerd, af te bikken, zodat je weer geniet van de robuuste rode stenen? Er zijn ook minder arbeidsintensieve oplossingen. Zo bestaat er behang met daarop een print van bakstenen.
Hetzelfde verhaal geldt voor de vloer: laat vooral de kale basis van je slaapkamer zien. Laat het tapijt achterwege – of trek het eruit – schuur de vloer en verf ’m met betonverf. Simpel en doeltreffend voor een industrieel slaapkamerinterieur.

Meubilair: strong as iron
Typerend voor een industrieel design is het gebruik van metaal. Wil je flink uitpakken, dan shop je in kringloopwinkels naar oude lockerkasten en stoere stalen ‘side tables’. Zie jij het wat subtieler voor je? Ga dan voor stalen accenten. Bijvoorbeeld in de pootjes of frames onder je bed, nachtkastje en andere meubels. Boxspring Lyon oogt stoer door het metalen frame en de pootjes. Je maakt de look af met andere stalen voorwerpen, zoals lampen, dekenkisten en metalen wanddecoratie.

Kleur: less is more
Dé kleuren voor een industrieel slaapkamerinterieur zijn wit, zwart en grijs. Dat waren immers de kleuren die werden gebruikt in de fabrieksgebouwen in de negentiende en twintigste eeuw.
De kleuren wit, zwart en grijs hebben ieder een heel scala aan tinten. Denk maar aan spierwit, gebroken wit en roomwit. Of lichtgrijs, donkergrijs en antraciet. Zelfs zwart oogt in het ene materiaal veel intenser dan in het andere.
De kleurtint waar je voor kiest, bepaalt ook de sfeer in je slaapkamer. Antraciet is bijvoorbeeld stoer, terwijl lichtgrijs modern en chique oogt. Om het geheel wat van je eigen persoonlijkheid mee te geven, kun je je favoriete kleur toevoegen. Daarbij geldt wel, hoe stoerder de kleur, hoe industriëler de look blijft. Roze gaat minder lekker samen met het ‘fabrieksgevoel’ als petrol, okergeel of legergroen natuurlijk.

Blader door onze
online folder en brochures voor
speciale aanbiedingen

Vind een winkel bij jou in de buurt

Kom langs in één van onze 22 winkels of plan een afspraak online!