Trrrrrring, op deze wekkers word je níet boos

Het geluid van de wekker… Het doet zeer aan je oren, je bent direct geïrriteerd en je zet het lawaai zo gauw mogelijk af. Maar, het kan anders! Dit zijn vijf wekkers die je met een glimlach doen ontwaken.

De geur van vers brood
Ben jij in de ochtend wel te porren voor een kop koffie? Of ga jij voor een vers gebakken croissant? Reken maar dat je heerlijk wakker wordt wanneer je een van beide ruikt. Het kan met Sensorwake. Die wekker geeft geen geluid, maar een geur. Zodra het tijd is om wakker te worden, verspreidt een geurcapsule een lekker luchtje. De meeste mensen worden binnen een minuut of twee wakker. Zit je neus verstopt en ruik je het niet? Voor de zekerheid volgt na drie minuten een melodie. De geurwekker kost 99 euro. Net zo doeltreffend en een stuk romantischer: laat je partner een broodje voor je bakken.

Een virtuele knuffel
Vraag iemand om je te bellen op de tijd dat je moet opstaan. Het geluid van je ringtone is misschien niet veel beter dan dat van je wekker, maar de stem die volgt doet veel goeds. Je moet immers wel wakker worden, anders kun je geen gesprek voeren. Plus, een gesprekje is gezelliger dan worstelen met de snoozeknop. Uit onderzoek blijkt dat je dit telefoontje het beste door je moeder kunt laten doen. Haar stem geeft hetzelfde effect als een knuffel.

Blader door onze
online folder en brochures voor
speciale aanbiedingen

Op het beste moment uit bed
De app 'Sleep Cycle' wekt je op het beste moment. Hoe kan dat? Je installeert de app op je telefoon en legt je telefoon op je matras. Het idee is dat je je tijdens de ene slaapfase meer beweegt dan in de andere. Zo weet de app precies wanneer je diep en wanneer je licht slaapt. Hij wekt je tijdens een lichte slaapfase. En geloof me, dat maakt het opstaan heel wat makkelijker! Je stelt in hoe laat je wil worden gewekt en de app kiest een moment van lichte slaap dat vlak voor het gekozen tijdstip ligt.

Meteen in de benen
Zou jij wel wat actiever willen zijn in de ochtend? Of wil je van het snoozen af? Dan is de rijdende wekker vanaf nu jouw beste vriend. Zodra het alarm afgaat, begint de wekker rondjes door je slaapkamer te rijden. Je móet dus wel je bed uit. De rijdende wekker kan een meter naar beneden springen, dus je kunt hem gewoon op je nachtkastje zetten. Voor dagen dat je niet direct je bed uit wil, kies je de snooze-functie. Deze actieve wekker kost 16,95 euro.

Ontwaken in je hangmat
Je kent ze wel, die lange stranddagen waar je in het zand wegdommelt. Af en toe word je wakker van het geluid van een grote golf of het licht van een extra felle zonnestraal. Haal dat vakantiegevoel naar je slaapkamer. Met de app 'Relax Alarm Clock' word je wakker van de zon. Niet de echte zon natuurlijk, maar zo lijkt het wel. Het licht vult je kamer en ondertussen klinken ontspannende geluiden, zoals die van een tropisch strand. Het licht wordt steeds feller en het geluid zwelt aan. Alsof je in een hangmat ligt te slapen en wakker wordt van het ontluiken van de dag.

Maak een afspraak met een slaapadviseur voor persoonlijk advies