Het ideale seniorenbed ziet er zo uit!

Worden pa en ma slecht ter been, of word je zelf een dagje ouder? Dan is het belangrijk dat het bed mee verandert. Het ideale seniorenbed voldoet aan deze 5 eisen.

Het matras past bij de lichaamsbouw
Je lichaam wordt met de jaren gevoeliger en kwetsbaarder. In bed omdraaien kost meer moeite en spieren en gewrichten spelen sneller op. Kies daarom een matras dat het lichaam ondersteunt, maar geen tegendruk geeft. Een pocketveermatras geeft voor de meeste senioren teveel tegendruk en een traagschuim matras maakt omdraaien moeilijker, omdat je 'in' het schuim zakt. Voor ouderen zijn latex en koudschuim ideaal.

Ontdek het matras dat het beste bij jou past

In en uit het bed stappen gaat makkelijk
Ben je slecht ter been of heb je soms moeite met je evenwicht? De juiste instaphoogte maakt het een stuk makkelijker. Meestal is een boxspring hoger dan een ledikant. Welke hoogte bij jou past, hangt af van je lengte.

De rand van het bed zit stevig
Rustig zittend wakker worden, de wekker zetten of je schoenen aantrekken. We zitten nogal eens op de rand van het bed. Wanneer je minder stabiel bent, moet die rand stevigheid bieden. Een ledikant doet dat, omdat het matras in het frame verzonken ligt. Een boxspring daarentegen, bestaat uit losse elementen bovenop elkaar. Heb je een sterke voorkeur voor een boxspring, laat dan het topmatras (de derde laag) achterwege. Zo beperk je het risico op schuivende onderdelen

Bekijk boxsprings

De twee bed-delen kunnen uit elkaar
Bij een tweepersoonsbed is het handig als de bed-delen uit elkaar kunnen. Denk aan situaties waarin één van tweeën vanwege verzorging in een andere kamer slaapt, of - heel praktisch - wanneer onder het bed stofzuigen een fysieke uitdaging wordt. totaalBED biedt bedden op wieltjes, zowel ledikanten als boxsprings. De ledikanten hebben aan één zijde een verlaagd frame. Daardoor kun je ze samenvoegen tot een 'normaal' tweepersoonsbed. Wil je de bedden los gebruiken, dan vervang je de verlaagde frames door standaard bedranden.

Bed Granada deelbaar

Hoofd- en voeteneinde zijn verstelbaar
Vermoeide of opgezette benen? Dan is het heerlijk om 's avonds in bed de voeten hoger te leggen. Met een elektrisch verstelbare bedbodem doe je dat met één druk op de knop. Hetzelfde geldt voor het hoofdeinde. Tv kijken, lezen of na de nacht makkelijker uit bed omhoog komen? Het gaat een stuk makkelijker als je in die houding wordt ondersteund.

Slaap lekker!

Blader door onze
online folder en brochures voor
speciale aanbiedingen

Vind een winkel bij jou in de buurt

Kom langs in één van onze 22 winkels of plan een afspraak online!